Couleur Café voegt vijf nieuwe namen toe aan affiche

Couleur Café voegt 5 nieuwe kleurrijke namen toe aan affiche
AFP / A. Belot

De organisatie van Couleur Café heeft vijf nieuwe topartiesten aan hun line-up toegevoegd. Naast een verse lading zomerse muzikanten zoals Ibeyi en Leon Bridges, steekt ook de website in een nieuw jasje. 

De zusjes Ibeyi spelen vanavond voor een uitverkochte Ancienne Belgique, maar wie geen tickets heeft hoeft niet te treuren. Op vrijdag 29 juni zakken de dochters van Buena Vista Social Club-muzikant Anga Diaz af naar Couleur Café. Later die avond komen ook de tien toptalenten van Togo All Stars even bewijzen hoe dol het publiek is op funky afromuziek à la Fela Kuti.

Zwoele muziek 

Zaterdag 30 juni mag soulmuzikant Leon Bridges de sterren van de hemel spelen. Ook Afrikaanse muziek krijgt een plaatsje op het festival met Sidiki Diabati, die vorig jaar nog  naast zijn vader Toumani stond tijdens het Lamomali-project van de Franse ster -M-.

Op zondag is het de beurt aan de Amerikaan Masego, immens populair bij alles wat jong is en een hart heeft voor trap house jazz, een nieuw genre dat drijft op sax, beats en zwoele grooves.