OS 2018 – Tientallen fans en familieleden ontvangen Belgische atleten in Antwerpen-Centraal

In Antwerpen-Centraal zijn maandagavond de Belgische atleten van de Olympische Winterspelen aangekomen. Meer dan honderd fans en familieleden hadden zich in de centrale hal verzameld en juichten onder anderen medaillewinnaar Bart Swings toe. Met een paar minuten vertraging kwam om 21.40 uur de Thalystrein vanuit Nederland-Schiphol aan, met daarin de 34-koppige delegatie, onder wie heel wat Belgische atleten. Met koffers vol buitenmaatse bagage stapten ze gezamenlijk naar de centrale hal, waar fans en familie zich hadden verzameld om de Belgische atleten die terugkeerden uit het Zuid-Koreaanse Pyeongchang met een luid applaus te verwelkomen. De atleten hielden op de trap halt voor een groepsfoto.
Gert Van Looy, de Belgische delegatieleider, sprak van een lange terugtocht, met nog wat vertraging bij vertrek. “Maar voor de rest is alles goed verlopen. Nu moe, maar toch vooral heel tevreden. Nu even recupereren om dan de evaluatie op te maken”, klonk het.
Met in de stationshal onder meer een swingband was er heel wat aandacht voor schaatser Bart Swings, die de zilveren medaille voor ons land binnenhaalde bij de massastart en de plak om de hals had hangen. Hij werd al snel omringd door vrienden en familie. Zijn supportersclub had een meter Belgische bieren voor hem mee. Swings mocht ook even op een podium met een opgetrommelde Miss België Angeline Flor Pua.
“Een beetje moe natuurlijk, maar het is heel aangenaam om hier te zijn met iedereen”, zei hij zelf. “Het geeft energie iedereen terug te zien na een maand op de Spelen. Ook de periode daarvoor had ik niet het meest sociale leven”, aldus een glunderende maar nuchtere Swings.

bron: Belga