Ontploffing Leicester – Explosie en brand in Leicester, vier gewonden in kritieke toestand

In Leicester, in het centrum van Engeland, heeft zich zondag een ontploffing voorgedaan in een gebouw, dat ingestort is. De Britse politie spreekt van een “groot incident”. Er zouden vier gewonden gevallen zijn die in kritieke toestand verkeren. “Er was een groot incident”, zei de lokale politie via Twitter. “Alle hulpdiensten zijn ter plaatse.” Een ziekenhuisbron sprak van vier gewonden “in kritieke toestand”. Een woordvoerder van de brandweer zei dat het de vroeg was voor uitspraken over de oorzaak.
De Britse zender Sky News, die zijn bronnen niet vermeldde, berichtte dat het eerste onderzoek niet wijst op terroristische activiteiten. De woordvoerder van de lokale brandweer gaf aan dat ze een oproep had gekregen rond 19 uur van inwoners van de wijk, die spraken van een explosie en brand. Er werden onmiddellijk zes brandweerwagens ingezet.
“We waren op weg toen de politie ons meldde dat het gebouw was ingestort”, zei de woordvoerder. Andere hulpverleners werden ter plaatse gestuurd, waaronder een eenheid met speurhonden.
Foto’s en video’s op sociale media tonen een gebouw in vlammen. Over de hele straat ligt puin.

Bron: Belga