Alison Van Uytvanck boekt dertig plaatsen winst, Halep opnieuw nummer één

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na haar toernooizege in Boedapest stijgt Alison Van Uytvanck van de 80e naar de 50e plaats op de vandaag gepubliceerde WTA-ranking. Simona Halep is opnieuw het nummer één van de wereld, evenwel zonder te spelen. Ze was er in Dubai niet bij wegens een blessure. De Roemeense belandde op de tweede plaats na afloop van de van Caroline Wozniacki verloren finale op de Australian Open. De Deense, sinds eind januari op 1, kwam afgelopen week eveneens niet in actie en zakt naar de tweede plaats aangezien ze meer punten te verdedigen had. In de top tien doen ook de Tsjechische Petra Kvitova (9e,+1) en de Duitse Angelique Kerber (10e,-1) haasje-over.

Van Uytvanck heeft een uitstekende week achter de rug in Boedapest. In de finale klopte ze het Slowaakse topreekshoofd Dominika Cibulkova, goed voor haar derde WTA-toernooizege en dertig plaatsen winst op de WTA-ranglijst. Met haar 50e plaats komt ze in de buurt van haar beste ranking in haar carrière. In oktober 2015 was ze 41e.

Op de ranglijst steekt Van Uytvanck Kirsten Flipkens (67e,-) voorbij. Ze wordt zo de tweede Belgische achter Elise Mertens (22e), die één plaats moet prijsgeven. Ysaline Bonaventure klimt na haar kwartfinale in Boedapest van de 154e naar de 133e plaats. Yanina Wickmayer is 116e (+1), Maryna Zanevska 193e (-4).

bron: Belga