Kane bezorgt Tottenham de zege bij Crystal Palace

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tottenham heeft vandaag op de 28e speeldag in de Premier League de Londense derby op het veld van Crystal Palace gewonnen met 0-1. Harry Kane zorgde in de slotminuten voor het verlossende doelpunt. De Spurs staan voorlopig opnieuw in de felbegeerde top vier, die recht geeft op deelname aan de Champions League. Bij Crystal Palace ontbraken liefst twaalf spelers met blessures. Wel van de partij was Rode Duivel Christian Benteke. Ook bij Tottenham stond er een onuitgegeven duo centraal in de defensie. Jan Vertonghen miste zijn eerste competitiewedstrijd, nadat hij zaterdag een trap op training had gekregen. Toby Alderweireld ontbrak met een lichte hamstringblessure. Eric Dier zakte een rijtje en nam plaats naast Davinson Sanchez. Mousa Dembélé dirigeerde het middenveld.

In een kansarme eerste helft kreeg Harry Kane na tien minuten de beste mogelijkheid. Na een defensief foutje kreeg de Engelse topschutter het leer zomaar in de voeten. Doelman Wayne Hennessey gooide zich voor het schot. De thuisploeg voetbalde goed mee, maar voor de kooi van Hugo Lloris bleef het relatief rustig. Na de pauze gingen de Spurs nadrukkelijk op zoek naar het openingsdoelpunt. Hennessey bokste een harde pegel van Serge Aurier weg en ging ook goed plat op een schuiver van Ben Davies. Palace werd ook geholpen door Aurier, die voor een lege kooi de ban had kunnen breken. De Ivoriaanse rechtsback trapte onbesuisd over de bal. De bezoekers konden gelukkig opnieuw rekenen op Kane (88.). Hij schoot eerst nog voorlangs, maar uit een corner kopte hij de 0-1 over Hennessey in doel. Een verdienstelijke Christian Benteke maakte de match vol, maar kon niet voor doelgevaar zorgen.

Voor het gehavende Crystal Palace belooft het nog een lange degradatiestrijd te worden. Veel concurrenten pakten het afgelopen weekend punten en het programma van de komende weken oogt ontzettend zwaar. De Eagles staan op de zeventiende plaats net boven de degradatiestreep. Tottenham staat op de vierde plaats, al kan Chelsea mits een zege tegen Manchester United de Spurs opnieuw uit de top vier verdringen.

In de Turkse voetbalcompetitie verdeelden staartploegen Osmanlispor en Antalyaspor de buit. De partij in Ankara eindigde zoals ze begon: 0-0. Bij Osmanlispor startte Tortol Lumanza in de basis, de middenvelder werd in de 57e minuut naar de kant gehaald. Bij de bezoekers maakte Danilo de slotminuten vol, doelman Ruud Boffin zat op de bank. Osmanlispor staat zeventiende en voorlaatste, Antalya bezet de veertiende stek. Nog op de 23e speeldag ging rode lantaarn Karabuk met 3-1 onderuit op het veld van Malatya. Bij Karabuk werkte Murat Akin de slotminuten af.

Bron: Belga