Jupiler Pro League - Standard en Club Brugge schieten niets op met gelijkspel

De topper van de 28e speeldag in de Jupiler Pro League tussen Standard en Club Brugge is zondag in Luik op een 1-1 gelijkspel geëindigd. De Rouches doen een slechte zaak in de strijd voor play-off I. Club kan al vijf competitieduels niet meer winnen en haalt in de laatste lijn naar de play-offs slechts een 4 op 15. Club Brugge had de beste kansen in het eerste halfuur. Zo zag Wesly Moraes zijn schoten op de vuisten van Guillermo Ochoa en naast het doel gaan. De Bruggelingen kregen het deksel op de neus toen Mehdi Carcela in de 31e minuut aan de bal kwam in de zestien. De publiekslieveling stond een meter buitenspel, maar mocht alleen op doelman Kenneth Vermeer afgaan. Carcela (31.) faalde niet en zette Sclessin in vuur en vlam: 1-0. Club Brugge stak zijn neus nog een keer aan het venster via Hans Vanaken, maar zijn schot ging hoog over. Op slag van rust kwam Renaud Emond een paar centimeters te kort om de 2-0 binnen te koppen.

De thuisploeg had moed geput uit het openingsdoelpunt en nam na de pauze de touwtjes steviger in handen. De Luikse druk leverde evenwel weinig doelgevaar op. Tegen de gang van het spel in viel het doelpunt aan de overzijde. Invaller Dennis (72.) duwde na een hoekschop de 1-1 van dichtbij binnen. De Rouches zagen er een duwfout van Dennis in, maar scheidsrechter Alexandre Boucaut gebaarde van krommenaas. Na de gelijkmaker brak de wedstrijd helemaal los. Beide ploegen kregen nog kansen op de winning goal. Dennis vond twee keer doelman Ochoa op zijn weg. Ook Standard deed er in de laatste minuten nog alles aan om de drie punten thuis te houden, maar raakte niet meer voorbij de Brugse verdediging.

Club Brugge blijft dan wel leider, maar de titelfavoriet kan al wel vijf competitiewedstrijden op rij niet meer winnen. Ondanks de 4 op 15 heeft blauw-zwart nog elf punten voorsprong op Sporting Charleroi en twaalf op Anderlecht. Standard liet de kans liggen om KV Kortrijk, dat zondagavond streekgenoot Zulte Waregem ontvangt, onder druk te zetten. De Rouches staan op de zevende plaats en hebben één punt minder dan nummer zes Kortrijk.