Belgen in het buitenland - Kompany bezorgt City League Cup

Manchester City heeft zondag voor de vijfde keer de Engelse League Cup gewonnen. Het versloeg daarvoor Arsenal met 0-3. Vincent Kompany schreef het tweede doelpunt achter zijn naam. City, met Kevin De Bruyne in de basis en Vincent Kompany als kapitein, kwam in de achttiende minuut op voorsprong via Sergio Aguero. Voor een afgeladen Wembley (85.671 supporters) probeerde Ilkay Gundogan het in de 58e minuut op een corner van Kevin De Bruyne. Vincent Kompany kon zijn voet zetten tegen Gundogans schot en devieerde zo de bal tegen de netten. Het was het eerste doelpunt van de Rode Duivel dit seizoen. In de 65e minuut zorgde een steekpass van Danilo ervoor dat David Silva alleen voor doel kwam te staan. De Spanjaard prikte de 0-3 voorbij doelman David Ospina.

Maxime Lestienne verloor op de 25e speeldag van de Spaanse Primera Division met rode lantaarn Malaga op het veld van Athletico Bilbao (2-1). Malaga kwam in de dertiende minuut op voorsprong toen Lestienne zijn voorzet op het hoofd van Youssef En Nesiry schilderde. De Marokkaan zag zijn kopbal voorbij doelman Kepa Arrizabalaga in doel gaan. De Basken namen de voorsprong van Malaga af via doelpunten van Markel Susaeta (17e) en Mikel San Jose (44e). En Nesiry miste in de 661e minuut de gelijkmaker vanop de stip en werd in de 84e minuut naar de kant gestuurd met een tweede gele kaart. Lestienne bleef na de rust in de kleedkamer.

In het klassement is Malaga de hekkensluiter. Uit 25 speeldagen haalde het slechts 13 punten. De veilige zeventiende plek (Levante) staat op zeven punten. Bilbao (12e met 31 punten) staat veilig in de middenmoot.

Cyriel Dessers won met Utrecht van Twente (3-1) op de 25e speeldag van de Nederlandse Eredivisie. Hoewel Haris Vuckic de bezoekers na tien minuten spelen op voorsprong bracht, moesten de "Tukkers" uiteindelijk de duimen leggen. Sean Klaiber (45e +1) maakte vlak voor de rust nog gelijk. In de 67e minuut gaf Dessers met een knap hakje de beslissende pass aan Sander van de Streek, die er 2-1 van maakte. Tien minuten later zette Yassine Ayoub na een knappe combinatie met van de Streek de eindcijfers op het scorebord.

In de stand klimt Utrecht (44 punten) over Feyenoord (42 punten), dat met 1-3 van PSV verloor, naar de vierde plek. Twente (16e met 17 punten) staat in de rode zone.