Anderlecht zet tijdperk-Coucke in met doelpuntenfestival en moeizame zege tegen Moeskroen

Anderlecht zet tijdperk-Coucke in met doelpuntenfestival en moeizame zege tegen Moeskroen

RSC Anderlecht heeft vandaag zijn eerste wedstrijd van het tijdperk-Coucke gewonnen na een doelpuntenfestival. Op de 28e speeldag in de Jupiler Pro League klopte de landskampioen Moeskroen met 5-3, waardoor paars-wit de derde plaats opnieuw overneemt van AA Gent. Lukasz Teodorczyk weet opnieuw wat scoren is. De Gouden Stier van vorig seizoen liet een hattrick optekenen. Onder het goedkeurend oog van afscheidnemend voorzitter Roger Vanden Stock en de nieuwe mecenas Marc Coucke nam Anderlecht een uitstekende start. Ook Luc Devroe, die veel kans maakt om de opvolger van Herman Van Holsbeeck te worden, zag vanuit de tribunes van het Constant Vanden Stockstadion dat Anderlecht goed aan de wedstrijd begon. Met de terugkeer van Leander Dendoncker en Adrien Trebel stond er in het openingskwartier geen maat op de thuisploeg, maar de Brusselaars wrongen meerdere kansen de nek om.

Na 25 minuten brak Anderlecht dan toch de ban. Lukasz Teodorczyk won het kopduel, waarna Pieter Gerkens het snelst reageerde en het leer panklaar legde voor Ryota Morioka (26.). De Japanner had zijn eerste treffer voor paars-wit maar binnen te duwen. Een ontstellend zwak Moeskroen gaf niet thuis, Anderlecht profiteerde optimaal. Op slag van rust scoorde Teodorczyk vanaf de penaltystip zijn vijfde treffer van het seizoen. Scheidsrechter Lawrence Visser floot een strafschop na contact tussen Georgios Galitsios en Morioka.

Na de pauze ging Anderlecht door op hetzelfde elan. Teodorczyk (57.) zette met het hoofd de 3-0 op het scorebord. Vier minuten later vervolledigde “Teo” zijn hattrick. Het inspireerde Coucke tot zijn eerste tweet als voorzitter van Anderlecht. “Er zijn zo van die perfecte voetbalweekends. 4-0 met Theo, Theo en Theo!!!”, aldus de flamboyante zakenman. Even later moest hij zijn woorden alweer inslikken (“Te rap gesproken”), want Taiwo Awoniyi (70.), invaller Benjamin van Durmen (72.) en Teddy Mezague (84.) brachten Moeskroen terug in de wedstrijd. Het bleef bibberen tot het einde voor Anderlecht. Morioka stelde in de blessuretijd de zege veilig. Na een blunder van doelman Logan Bailly scoorde hij zijn tweede van de avond.

In de stand wipt Anderlecht opnieuw over AA Gent naar de derde plaats. Moeskroen staat op de dertiende plaats in niemandsland.

Gisteren nam Coucke in de Versluys Arena in schoonheid afscheid van KV Oostende. Zijn “weireldploegsje” wuifde Coucke uit met een 2-0 zege tegen STVV. KVO werd intussen verkocht aan verzekeraar Peter Callant, waardoor niets zijn overgang naar Brussel nog in de weg stond. Het is immers verboden eigenaar te zijn van twee teams die in dezelfde competitie actief zijn.

Met de komst van Coucke hoopt Anderlecht orde op zaken te stellen na een bijzonder woelig jaarbegin. Mede door de naweeën van de overname raakte de club ook verzeild in een sportieve impasse en daarnaast kwamen er weinig rooskleurige financiële resultaten naar buiten.

bron: Belga