WK driebanden teams – België struikelt in kwartfinales over Oostenrijk

WK driebanden teams - België struikelt in kwartfinales over Oostenrijk

Frédéric Caudron (UMB-1) en Jozef Philipoom (UMB-444) zijn er zaterdag in het Duitse Viersen niet in geslaagd zich voor de halve finales van het wereldkampioenschap driebanden voor landenteams te plaatsen. Het Belgische duo liet zich met 40-36 verrassen door de Oostenrijkers Armin Kahofer (UMB-60) en Andreas Efler (UMB-97). Die maakten er in 27 beurten 40-36 van. Eerder op de dag hadden de Belgen in hun laatste groepswedstrijd nog vlot de Jappaners Nobuyashu Sakai (UMB-44) en Yusuku Mori (UMB-189) met 40-13 opzijgezet, zodat ze als reekshoofd naar de kwartfinales trokken.
Kahofer en Elfer nemen het om een finaleplaats op tegen de Turken Semih Sayginer (UMB-27) en Tayfun Tasdemir (UMB-20). In de andere halve finale staan de Zuid-Koreanen Choi Sung-Won (UMB-12) en Kang Dong Koong (UMB-17) tegenover de Denen Tonny Carlsen (UMB-38) en Thomas Andersen (UMB-70). Die laatste twee verrasten met een 40-37 zege tegen de Nederlanders Dick Jaspers (UMB-3) en Jean-Paul de Bruijn (UMB-49).
Het toernooi wordt sinds vorig jaar gespeeld in het Scotch Double Format, waarbij de spelers van een ploeg om beurt spelen. België won met Caudron en Eddy Merckx (UMB-2) vanaf 2012 vier jaar na elkaar de titel. In 2016 werden Caudron en Merckx in de halve finales uitgeschakeld door Turkije. Vorig jaar moesten Caudron en Roland Forthomme (UMB-25) in de finale de duimen leggen voor de Zuid-Koreanen Choi Sung-Won en Kim Jae Guen (UMB-34).

.

bron: Belga