Omloop Het Nieuwsblad - Michael Valgren Andersen "wil nog grote koersen winnen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bij zijn tweede deelname aan de Omloop Het Nieuwsblad was het voor Michael Valgren Andersen meteen prijs. In volle finale probeerde Valgren Andersen enkele keren om aan te vallen. Telkens werd hij gegrepen. Tot hij op twee kilometer van de finish nog eens ging, zijn derde poging bleek de goede. "Dit is de eerste grote zege uit mijn nog jonge carrière. Ik wou deze koers altijd al rijden maar kreeg daar nooit de kans toe. Tot vorig jaar. En nu in mijn tweede deelname is het meteen bingo. Misschien, en hopelijk, is dit de start van een pak mooie en overwinningen in grote koersen", reageerde de 26-jarige Deen.

"Na de beklimming van de Muur van Geraardsbergen vormde zich een grote kopgroep. Daar zaten we met drie van Astana in. We moesten iets doen want in een sprint met dat gezelschap zou het niets worden. Ik probeerde enkele keren en ging nogmaals toen een aanval van Sep Vanmarcke werd gecounterd. Ik sloeg een klein kloofje. Het was bang afwachten de laatste kilometer. Uiteindelijk lukte het."

Niet Quick-Step Floors of Lotto Belisol speelde in de finale de hoofdrol. Astana wel. "Ons team is nu eenmaal supersterk. Daarom ook zaten we met drie van ons team in de kopgroep. Met Oscar Gatto en Alexey Lutsenko had ik de ideale ploegmakkers mee om af te stoppen na mijn aanval. Ik ben alvast blij met deze zege. Uitermate zelfs. En bovendien gaat deze koers nu over de oude wegen van de mythische Ronde van Vlaanderen".

Er zouden financiële problemen zijn binnen het team, meldde zelfs manager Alexander Vinokourov. "Financiële problemen met de ploeg? We hebben een e-mail gekregen, maar ik focus me op mijn job als renner. Ik maak me niet al te veel zorgen. We hebben ons salaris al gekregen, dus doen we maar voort. Belangrijker is de volgende koers waarin ik opnieuw wil schitteren."

.

bron: Belga