Afname DNA bij duizenden mannen in Nederlandse moordzaak begonnen

Zaterdag begin in Nederlands Limburg een grote campagne waarbij ongeveer 21.500 mannen zijn uitgenodigd om de komende drie weken DNA af te staan. Dat onderzoek gebeurt in een moordzaak: twintig jaar geleden werd de 11-jarige Nicky Verstappen op de Brunssummerheide vermoord. De dader is nooit gevonden.
De 21.500 mannen zijn uitgenodigd om hun wangslijm te laten afnemen. Al het verzamelde erfelijk materiaal wordt vergeleken met DNA dat is gevonden bij Nicky. Het DNA wordt ingezameld in zes afnamelocaties.
In Brunssum zijn 400 mannen opgeroepen, in Landgraaf 14.000, in Heerlen 4.100. In Heibloem worden 400 mannen verwacht, in Kerkrade 600 en elders in Limburg nog eens 1.200. Buiten Limburg kregen bijna 800 mannen een oproep om DNA af te staan. Het gaat daarbij om mannen die indertijd in de buurt van het zomerkamp woonden. Tijdens dat kamp is Nicky om het leven gebracht.
In oktober vorig jaar is al bij 1.500 mannen DNA afgenomen. Dat ging om mannen die bekend waren met de Brunssummerheide, bijvoorbeeld omdat ze er vaak kwamen. Tot nog toe is bij hen volgens de politie geen match gevonden.

Bron: Belga