Nieuwe design Qatar Airways minimaliseert lastige jetlag

Qatar Airways
Foto EPA

Qatar Airways komt dit weekend met een volledig nieuw vliegtuigdesign. Het type A350-1000 moet ervoor zorgen dat passagiers na lange vluchten minder last hebben van een jetlag. De eerste vlucht vertrekt zaterdag al vanuit Londen naar Qatar. 

Vermoeidheid, slaapstoornissen,uitdroging, migraine, diarree,… Langeastandsvluchten zijn steeds de hel voor personen die gevoelig zijn voor een jetlag. Daar heeft Qatar Airways een oplossing voor gevonden: de A350-1000.

LED-lichtjes

Zo voelen ze zich slaperig en klaarwakker op normale tijdstippen, want de cabine van het nieuwe vliegtuig bestaat uit 16 miljoen LED-lichtjes die het bioritme van de passagiers correct helpen verlopen. Ook een aangepaste cabinedruk en vochtigheid zijn van de partij om uitdroging zoveel mogelijk te voorkomen.

Grootste bagageruimte

Luchtfilters die ziektekiemen gemakkelijk wegzuigen, ontbreken evenmin. ’s Werelds grootste bagageruimte wordt vanaf nu ook toegeschreven aan de Arabische luchtvaartmaatschappij. Zo verloopt het instapproces nog vlotter.

Passagiers van de business class zullen nog iets meer luxe genieten dan de economy class. Want tortelduifjes die wat moe worden, kunnen het dubbelbed openklappen. Vanaf zaterdag kan je het allemaal zelf beleven vanuit Londen naar Qatar.