Kasteelmoord – Openbaar ministerie eist 26 jaar voor Pierre Serry

Het openbaar ministerie heeft aan de Brugse correctionele rechtbank gevraagd om Pierre Serry (67) tot 26 jaar gevangenisstraf te veroordelen. Het openbaar ministerie zag voor Serry verzachtende omstandigheden, namelijk de aanhoudende druk van André Gyselbrecht. “Maar hij heeft wel actief meegeholpen met het vermoorden van Stijn Saelens”, zo luidde het.

“Uit het moraliteitsonderzoek, waaraan hij niet wilde meehelpen, is gebleken dat hij steeds bereid was iedereen te helpen, maar ook dat hij o zo onbetrouwbaar is”, aldus procureur Céline D’havé.

“Hij is een geboren foefelaar”, zo klonk het. “Hij zit intussen enkele andere straffen uit, waaronder zes jaar voor cocaïnesmokkel.”

“Hij houdt zijn onschuld staande, ondanks de getuigen en de gegevens. Hij is in staat tot het plegen van zware criminaliteit.”

“Hij is de vlotte, sympathiekke Pierre, die evenwel niet wakker ligt van criminele daden”, klonk het nog.

Het openbaar ministerie vroeg eerder aan de rechtbank om André Gyselbrecht (67) tot 30 jaar gevangenisstraf te veroordelen. Procureur Fien Maddens zag geen verzachtende omstandigheden voor de opdrachtgever van de moord op Stijn Saelens.

bron: Belga