OS 2018 - Kai Alaerts baalt na exit door "één klein, stom foutje"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Kai Alaerts heeft weinig plezier beleefd aan zijn eerste Olympische Winterspelen. De Antwerpenaar ging er donderdag al vroeg uit in de eerste run van de slalom, de enige discipline waarvoor hij in Pyeongchang is ingeschreven. Achteraf baalde hij als een stekker. "De piste was zeker niet te zwaar. Boven had ik echt een goed gevoel. Alles ging vlot", doet hij zijn verhaal. "Ik dacht op het iets vlakkere stuk wat meer risico te kunnen nemen, maar bij de overgang hang ik iets te ver achteruit op mijn ski. Ik heb nog geprobeerd verder te doen maar dan neem je nog meer risico's en was het helemaal afgelopen."

De 28-jarige Alaerts had voor zijn exit een "heel goed gevoel" op de ski's. "Ik had overal veel grip. Het skiën ging makkelijk maar dan maak ik één klein, stom foutje en stond ik ernaast. Heel je leven werk je naar dit toe en dan gebeurt zoiets stoms."

Naast Alaerts haalden nog heel wat skiërs het einde van de eerste run niet op de piste van het Yongpyong Alpine Centre. Liefst 54 van de 106 starters moesten opgeven. Zelfs de Oostenrijkse topvedette Marcel Hirscher, al goed voor twee keer goud op deze Spelen, ging eruit. "Zoiets gebeurt, ook bij hem", reageert Alaerts. "Het is de eerste keer in vier jaar dat het hem overkomt. Maar hij heeft al twee gouden medailles. Ik sta hier met lege handen."

bron: Belga