Dankzij deze tip blijft je guacamole lekker lang groen

Dankzij deze tip blijft je guacamole lekker lang groen
Unsplash / M. Medvedeva

We weten niet hoe het bij jullie zit, maar als we guacamole maken, voorzien wij altijd een extra grote portie. Telkens trekken we de volgende dag vol goede moed de koelkast open, maar helaas. De Mexicaanse dip heeft elke keer weer een vieze, bruine kleur gekregen. Gelukkig hebben we een handige lifehack ontdekt die dit avocado-debacle kan voorkomen.

Een veel gehoorde tip is dat je de pit van de avocado in het mengsel moet laten zitten. Dit brengt eventjes soelaas, maar na 24 uur heeft de guacamole toch steevast een onappetijtelijke kleur. Door extra limoensap toe te voegen behoud je misschien wel de groene kleur, maar krijgt de dip een ietwat zurige smaak.

Het geheim om bruine guacamole tegen te gaan? Poepsimpel: schep het goedje in een kommetje en druk alles goed aan met een lepel. Vervolgens voeg je er een beetje water aan toe en dek je de kom af met vershoudfolie. Op die manier komt er geen lucht in aanraking met de avocado. Dat is goed nieuws, want zuurstof is de boosdoener die zorgt voor de onsmakelijke kleur.