Hardy: “Ik heb mensen afgeslacht”

Hardy: "Ik heb mensen afgeslacht"

In de Tongerse assisenzaal werden deze namiddag beelden getoond van de audiovisuele verhoren van de 55-jarige Renaud Hardy in het verhoorlokaal van de Mechelse speurders. Het ging onder meer om beelden van een audiovisueel verhoor van 13 november 2017, waarbij Hardy bekentenissen aflegde over zijn betrokkenheid bij de dood van Walschaerts. Naar eigen zeggen heeft hij mensen afgeslacht. Het was merkwaardig te zien hoe kalm Hardy er in het verhoorlokaal bij zat. Er was geen enkele bevende hand te bespeuren, terwijl dat in oudere beelden wel duidelijk zichtbaar was. Hardy zat met zijn benen gekruist over elkaar. Hij nipte rustig aan zijn koffie terwijl hij zijn betrokkenheid toelichtte bij de feiten op de 82-jarige Maria Walschaerts. “Ik heb mensen afgeslacht,” hoorde de assisenzaal Hardy zeggen op de beelden. Hij vertelde ook dat het niet voor te stellen was welke schoppen hij had uitgedeeld. Hij had naar eigen zeggen zo hard geslagen en geschopt als de pijn die hij zelf voelde.

Bij vragen over eventuele seksuele handelingen die hij op het lichaam heeft gesteld of over de aangetroffen uitwerpselen van het slachtoffer, antwoordt Hardy: “Ik heb het weggeschreven.” Zelf sprak Hardy in zijn verhoor van minimale handelingen.

Hardy filmde de feiten bij Walschaerts, maar daarover ging hij niet in detail in tijdens zijn ondervraging. Het geheugenkaartje met daarop de beelden heeft hij weggesmeten, en werd nooit teruggevonden.

bron: Belga