Belgian Bullets gaan dinsdag eerste keer voluit met Maximus en Spanky

Belgian Bullets gaan dinsdag eerste keer voluit met Maximus en Spanky
Belgian Bullets gaan dinsdag eerste keer voluit met Maximus en Spanky

Morgen is het op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang de beurt aan de bobsleevrouwen. De Belgian Bullets, in Zuid-Korea vertegenwoordigd met twee duo’s, werken dan hun eerste twee runs af. Stuurvrouw Elfje Willemsen en remster Sara Aerts gaan met hun slee Maximus resoluut voor een olympisch diploma (top acht). De ervaren Willemsen hoopt in het Olympic Sliding Centre zelfs beter te doen dan vier jaar geleden in Sotsji, toen ze met Hanna Mariën als zesde eindigde.

“We hebben een heel goed gevoel. We hebben er superveel zin in”, vertelde ze vandaag. “De trainingen gaan ook heel goed. Dat geeft vertrouwen voor de wedstrijd.”

Stuurvrouw An Vannieuwenhuyse en haar remster Sophie Vercruyssen, die met Spanky de tweede bob bemannen, richten zich op de top twaalf. “Als het echt vier runs goed gaat, zit er meer in. Dan durf ik dromen van top tien, top acht. Maar nu mik ik echt op top twaalf en dat is met vier goeie runs zeker haalbaar”, verklaarde Vannieuwenhuyse, die voor haar eerste olympische deelname staat.

De eerste run begint morgen om 20u50 lokale tijd (12u50 in België). Woensdagavond (Koreaanse tijd) staan de derde en vierde run op het programma.

Mathias Vosté was vandaag de enige Belg die een wedstrijd afwerkte op de Winterspelen. De snelschaatser werd op de 500 meter slechts 32e maar tekende net als op de 1.500 meter wel opnieuw voor een pr op een laaglandbaan.

Bron: Belga