OS 2018 – Sam Maes 38e in eerste run reuzenslalom, Hirscher heerst

OS 2018 - Sam Maes 38e in eerste run reuzenslalom

Sam Maes is zondag in Yongpyong 38e geworden in de eerste run van de olympische reuzenslalom. De 19-jarige Antwerpenaar was 5.02 trager dan de Oostenrijker Marcel Hirscher, die zijn hand naar het goud uitsteekt. Hirscher was 63 honderdsten sneller dan de Fransman Alexis Pinturault, de bronzenmedaillewinnaar van Sochi. De Noor Leif Kristian Nestvold-Haugen is op 66 honderdsten derde. Diens landgenoot Henrik Kristoffersen, Hirschers voornaamste concurrent in het wereldbekercircuit, stelde teleur met een tiende plaats op 1.31. De Amerikaanse titelverdediger Ted Ligety werd op 2.44 pas twintigste.
De eerste run werd gekenmerkt door een hoog aantal uitvallers. Van de 110 starters zijn er nog 85 in de wedstrijd. Om 13u45 (5u45 Belgische tijd) staat de tweede run op het programma.
Met zes wereldbekerzeges op rij domineert de 28-jarige Hirscher het alpine skiën al sinds het seizoen 2011-2012, maar op vorige Winterspelen greep hij telkens naast de ultieme bekroning. In Vancouver werd hij vierde in de reuzenslalom en vijfde in de slalom, in Sochi opnieuw vierde in de reuzenslalom en tweede in de slalom. In Pyeongchang kon hij zich afgelopen dinsdag in de combiné wel voor het eerst tot olympisch kampioen kronen.

.

bron: Belga