Jupiler Pro League - Moeskroen tegen Waasland-Beveren levert geen winnaar op

Moeskroen en Waasland-Beveren hebben zondagavond 2-2 gelijkgespeeld in de slotwedstrijd van de 27e speeldag in de Jupiler Pro League. Voor de pauze waren het de huurlingen die aan het feest waren op Le Canonnier. Club Brugge-huurling Dorin Rotariu opende na 24 minuten de score voor de thuisploeg met een prinsheerlijke plaatsbal in de verste hoek. Een prima start dus voor Frank Defays als nieuwe coach bij de Henegouwers, maar in de blessuretijd van de eerste helft zag hij Isaac Kiese Thelin, op uitleenbasis van Anderlecht, Waasland-Beveren langszij brengen. In de tweede helft kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong via de ingevallen Floriano Vanzo, die zijn rentree na een lange blessure meteen vierde met een doelpunt. De thuisploeg verdiende echter minstens een punt en dat kwam er in de slotfase ook via de voet van Selim Amallah (2-2), nadat even voordien de gelijkmaker van Godeau afgekeurd was wegens buitenspel.

Met 35 punten blijft Waasland-Beveren tiende en zijn ze drie punten verwijderd van de zesde stek die deelname aan Play-off I oplevert na het einde van de reguliere competitie. De club blijft dit jaar wel ongeslagen en is onder Sven Vermant aan een mooie reeks bezig. Moeskroen telt dertig punten en komt daarmee niet verder dan de dertiende plaats.