Michaël. R. Roskam gaat leven van ‘Emmanuelle’-ster verfilmen

Michael. R. Roskam gaat leven van Emmanuelle-ster verfilmen
AFP / R.V.

Sylvia Kristel werd wereldberoemd dankzij haar rol in de erotische film ‘Emmanuelle’. Zes jaar na haar dood gaat Rundskop-regisseur Michaël. R. Roskam het leven van de actrice verfilmen. 

De pikante film ‘Emanuelle’ maakte van de Nederlandse actrice Sylvia Kristel een internationale ster. Bovendien zorgde de prent voor een nieuw genre van softpornofilms zoals ‘Emmanuelle’. Maar zo succesvol als Kristel was op het grote scherm, zo moeilijk verliep haar echte leven. Haar persoonlijke leven zal dan ook het grote thema zijn in de nieuwe film van Roskam. Het nieuws raakte bekend tijdens het filmfestival van Berlijn.

Topcast

Naast Roskam gaat er nog een groot talent meewerken aan de filmbiografie. Schrijver Dimitri Verhulst zal het scenario voor zijn rekening nemen. De hoofdrol gaat naar Sylvia Hoeks, die dit jaar schitterde als Luv in ‘Blade runner’ 2049. De Nederlandse actrice won in 2014 nog de Sylvia Kristel Award, een Nederlandse prijs voor wie “de gedachte aan Sylvia Kristel” als cultureel fenomeen en inspiratiebron doet voortleven.