Italiaanse arts bezoekt patiënten te paard

Een dokter die zijn patiënten bezoekt te paard. Voor de meesten van ons klinkt het heel vreemd, maar in de Italiaans gemeente Verduno is het dagelijkse kost. Arts Roberto Anfosso rijdt al tien jaar op zijn paard Ambra naar de patiënten. "Dat heeft alleen maar voordelen", klinkt het vastberaden.
door
victor.moonen
Leestijd 1 min.

Sinds tien jaar rijdt de Italiaanse huisarts Roberto Anfosso met zijn paard tot bij zijn patiënten. Daarvoor had hij een auto, maar die ruilde hij in voor zijn knol. Wekelijks legt de dokter zo'n tachtig tot honderd kilometer af, zowel in de winter als in de zomer.

Afleiding

Een paard is volgens de man ideaal: niet alleen is het edel dier milieuvriendelijker dan een auto, ook de patiënten zijn erbij gebaat. Veel van zijn patiënten zijn oudere mensen die zich vaak focussen op hun problemen, Ambra brengt dan wat afleiding.

De patiënten zijn enthousiast over Anfosso. "Hij is er altijd als je hem nodig hebt. Ik vind het niet vreemd dat hij zijn bezoeken te paard doet. Hij geeft mij het gevoel dat hij me meer aandacht geeft”, klinkt het bij een van hen.