Jupiler Pro League - Club Brugge geraakt niet voorbij Racing Genk

door
Belga
Leestijd 1 min.

Club Brugge en Racing Genk hebben zaterdag op de 27e speeldag van de Jupiler Pro League de punten gedeeld. De wedstrijd in het Jan Breydelstadion eindigde op 2-2. Karelis (11.) bracht Genk op voorsprong, maar Club knokte zich snel terug in de partij. Vanaken (15.) benutte een strafschop na een fout op Diaby. Brugge voerde de druk op, maar Genk kreeg op het uur een uitgelezen mogelijkheid om opnieuw op voorsprong te komen. Na een overtreding op Pozuelo in de zestien trapte Karelis een penalty, maar de Griek miste.

Dat bleek een kantelpunt, want Vanaken (64.) tekende enkele ogenblikken later voor de 2-1. Via een nieuwe penalty kwam Genk echter alnsog op gelijke hoogte. Ditmaal was het Malinovski (84.) die zijn verantwoordelijkheid nam en de 2-2 eindstand op het bord zette.

Club (60 punten) houdt aan kop van de stand achtervolgers Charleroi (48 ptn) en Anderlecht (46) op ruime afstand. Genk is zesde met 38 punten.

Zondag staan nog drie wedstrijden op de agenda. AA Gent ontvangt in de Ghelamco Arena KV Mechelen, terwijl Charleroi en Standard een ongetwijfeld pittige 'derby' uitvechten. Moeskroen en Waasland-Beveren sluiten op Le Canonnier de 27e speeldag af.

bron: Belga