Club Brugge riskeert 5.000 euro boete en voorwaardelijke tribunesluiting

Club Brugge riskeert 5.000 euro boete en voorwaardelijke tribunesluiting

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vandaag 5.000 euro boete gevorderd tegen Club Brugge voor de incidenten met supporters tijdens de thuiswedstrijd tegen Charleroi van 4 februari. Bovenop die maximumboete vraagt het Bondsparket de voorwaardelijke sluiting van Tribune Oost. Club Brugge wordt vervolgd op basis van de verslagen van scheidsrechter Wim Smet en de aanwezige match delegate. Er wordt de Bruggelingen drie zaken ten laste gelegd. Behalve racistische spreekkoren aan het adres van Charleroi-speler Fabrice Nganga zouden er ook aanstekers en bierbekers gegooid zijn vanuit de tribunes. Bovendien wordt Club een “gebrekkige organisatie” verweten, omdat een supporter zomaar het veld kon betreden om een rode kaart te tonen aan Smet.

“Dit is al de derde keer dat Club Brugge zich dit seizoen moet verantwoorden voor het gedrag van haar supporters. Volgende week moet de club voor gelijkaardige feiten opnieuw voorkomen. Oerwoudgeluiden zijn manifest racistisch. Zo’n gedrag hoort niet thuis in een stadion en moet streng bestraft worden”, verklaarde bondsprocureur Steven De Winter de strafvordering.

De Geschillencommissie Hoger Beroep buigt zich over het dossier maar zal deze namiddag geen vonnis meer uitspreken. Dat volgt wellicht volgende week pas.

bron: Belga