Weekend wordt afwisselend bewolkt en zonnig

Deze namiddag wordt het vanaf het westen steeds zonniger. Lokaal kan er nog een buitje tot ontwikkeling komen. Het kwik stijgt tot rond 11 graden. Komende nacht is het helder of licht bewolkt. Het gaat bijna overal licht vriezen. Daardoor is het uitkijken geblazen voor rijm- en ijsplekken. Vanaf morgen wisselen we bewolkt weer af met zonnige perioden, zo meldt het KMI. Morgen wordt het zonnig, met geleidelijk wat stapelwolken. De maxima liggen rond 8 of 9 graden. De dag begint op de meeste plaatsen vrij zonnig. In de Ardennen is er wel nog kans op aanvriezende mistbanken. In de loop van de dag verschijnen er geleidelijk stapelwolken. Tegen de avond schuift er vanaf de Franse grens hoge bewolking over ons land. Het kwik stijgt tot rond +2 graden in de Hoge Venen, tot +8 of lokaal +9 graden i n Laag- België en tot +7 graden aan zee. Morgenavond is er vrij veel hoge bewolking en in de loop van de nacht verschijnt er ook veel lage bewolking. De minima worden in het begin van de nacht bereikt; ze liggen rond -5 graden in de Hoge Venen, rond -1 of 0 graden in het centrum en rond +1 graad aan zee.

Zaterdag begint met vrij veel wolkenvelden, vooral in de zuidelijke helft van het land. In het uiterste zuiden kan in de voormiddag mogelijk wat (winterse) neerslag vallen, elders blijft het wellicht droog. In de loop van de dag wordt het zonnig. De temperaturen stijgen naar waarden tussen 1 graad in de Hoge Venen en 7 graden elders.

Na een koude nacht krijgen we zondag eerst de zon veel te zien. In de namiddag neemt de bewolking vanuit het noordwesten toe en op het eind van de dag kan er in het westen lichte regen vallen. De maximumtemperatuur ligt rond 6 graden in het centrum van het land.

bron: Belga