Club Brugge-Genk en Waalse derby op menu 27e speeldag

door
Belga
Leestijd 2 min.

Leider Club Brugge speelt zaterdag (20u30) gastheer voor Racing Genk op de 27e speeldag in de Jupiler Pro League. Zondag (18u00) is het uitkijken naar de Waalse derby tussen Charleroi en Standard. Afgelopen zondag bleef Club Brugge op een 1-1 gelijkspel steken bij Waasland-Beveren, het team van Ivan Leko kon zo voor de derde competitiematch op rij niet winnen. De Brugse supporters hopen dat de motor tegen Genk opnieuw aanslaat. De Limburgers, volop verwikkeld in de spannende strijd om deelname aan Play-off I, willen Jan Breydel verlaten met minstens een punt.

Ook Standard, pas achtste, heeft de punten broodnodig om zich te verzekeren van een stek in de top zes. De Rouches moeten die zien te halen bij Charleroi, de nummer twee in de stand die al vier wedstrijden verstoken blijft van een zege. De Luikenaars wisten zondag met tien man een achterstand tegen Excel Moeskroen nog om te zetten in een overwinning en schakelden vorige week Club Brugge uit in de halve finales van de Beker van België, de Rouches lijken dan ook in een goede flow te zitten. In september leverden Standard en Charleroi op Sclessin een teleurstellend scoreloos gelijkspel af.

Morgen om 20u30 wordt de speeldag op gang getrapt op Stayen, waar Sint-Truiden Anderlecht ontvangt. De geplaagde landskampioen, die op de vorige speeldag met 2-0 verloor van KV Oostende, moet zich dringend herpakken. Het team van Hein Vanhaezebrouck kon al vier wedstrijden op een rij niet winnen.

KV Oostende gaat zaterdag (18u00) op bezoek bij Antwerp. Het nummer zes kan een driepunter in eigen huis gebruiken, de Great Old wacht al vijf wedstrijden op een overwinning. Twee uur later staan Lokeren-KV Kortrijk en Zulte Waregem-Eupen op het programma. De club uit de Oostkantons heeft sinds de vorige speeldag de rode lantaarn opnieuw in handen, na de 1-0 nederlaag in de degradatiewedstrijd tegen KV Mechelen.

Zondag (14u30) spelen AA Gent en Malinwa de namiddagpartij in de Ghelamco Arena. De speeldag wordt om 20u afgesloten met het duel tussen Excel Moeskroen en Waasland-Beveren. De Waaslanders, nog ongeslagen onder Sven Vermant, zijn met vier speeldagen voor de boeg nog altijd in de running voor Play-off I.

bron: Belga