Beerschot Wilrijk vist transfervrije Oostenrijkse spits op

Beerschot Wilrijk vist transfervrije Oostenrijkse spits op

Beerschot Wilrijk, winnaar van de eerste periode in de Proximus League, heeft zich verzekerd van de diensten van een extra aanvaller, Rubin Okotie. De Oostenrijker komt transfervrij over van het Chinese Beijing Enterprises, waar zijn contract in januari ontbonden werd. De 30-jarige Okotie speelde in het najaar van 2011 een half seizoen in de Jupiler Pro League bij STVV. Behalve van STVV verdedigde Okotie in het verleden ook de kleuren van clubs in Oostenrijk (Austria Wien en Sturm Graz), Duitsland (FC Nürnberg en TSV München 1860), Denemarken (Sönderjyske) en tot slot China (Beijing Enterprises). Bij dat laatste team kwam hij voor het laatst begin juli in actie. In totaal speelde hij 24 wedstrijden (en scoorde drie goals) voor de Chinese tweedeklasser.

Okotie kwam ook 18 keer uit voor het Oostenrijks nationaal team en scoorde daarin twee keer. Hij was met Oostenrijk aanwezig op Euro 2016 in Frankrijk en mocht invallen in de openingswedstrijd tegen Hongarije (0-2). Na het EK werd hij niet meer opgeroepen.

Beerschot Wilrijk won de eerste periode in de Proximus League en is daardoor al geruime tijd zeker van deelname aan de play-offwedstrijden voor promotie naar de Jupiler Pro League.

bron: Belga