Albanees aangehouden voor rol in Britse mensensmokkelbende

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 22-jarige Albanees aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Dat bevestigt Frank Demeester van het parket West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De arrestatie kaderde in het onderzoek naar een mensensmokkelbende die vanuit het Verenigd Koninkrijk opereerde. De Britse politiediensten voerden al langer een onderzoek naar de bewuste bende die niet alleen migranten, maar ook drugs naar het Verenigd Koninkrijk zou smokkelen. Tijdens een gecoördineerde actie werd een verdachte Albanees in Brugge in de gaten gehouden door de politie. Dinsdagochtend werd hij op heterdaad betrapt bij het smokkelen van zes andere Albanezen, onder wie drie minderjarigen.

Onmiddellijk na de arrestatie van de verdachte werden in het Verenigd Koninkrijk ook een hele reeks huiszoekingen en arrestaties uitgevoerd. Het Belgische luik van de zaak beperkt zich volgens het Brugse parket tot het dossier van de Albanese mensensmokkelaar.

De 22-jarige Albanees werd woensdagochtend aangehouden door de onderzoeksrechter. Vrijdag beslist de raadkamer, of hij langer in de cel moeten blijven.

Bron: Belga