Hmmm: je kan deze zomer naar een ‘chicken nugget’-festival

Chicken nuggets
Foto Pixabay

Festivalgangers kunnen hun culinaire hart al enkele jaren ophalen bij de zogenoemde foodfestivals. De trucks met Aziatisch eten, Mexicaans delicatessen en superdeluxe hamburgers worden jaar na jaar populairder, en nu bestaat er zelfs een food festival rond chicken nuggets.

Krijg jij maar niet genoeg van sappige kippenbilletjes of gefrituurde kip? Dan kan je tijdens de zomermaanden misschien een tripje plannen naar het Verenigd Koninkrijk. De bloggers van ‘We Love Food’ organiseren dan immers een heus ‘Chicken Nugget & Wings Festival’.

Je kan je verwachten aan optredens van enkele bands en dj’s, en uiteraard staan er een reeks food trucks die stuk voor stuk chicken nuggets serveren, zodat je gegarandeerd je buik rond kan eten. Ook wordt er een kampioenschap ‘nuggets smullen’ georganiseerd.

Het evenement vindt plaats in Londen op 11 augustus en in Manchester op 22 september. De tickets zijn nog niet te koop, maar wie een bezoek wil brengen aan het ‘Chicken Nugget & Wings Festival’ schrijft zich best al in op de voorverkooplijst. Want op Facebook hebben al meer dan 7.800 mensen laten weten dat ze geïnteresseerd zijn in het evenement.