Telenet test nieuwe tv-decoders

Telenet brengt nieuwe tv-decoder uit
Belga / L. Claessen

De langverwachte nieuwe Telenet-decoders voor digitale televisie komen er sneller aan dan verwacht. In de zomer lanceert het bedrijf een betatest en afhankelijk van hoe die loopt, zal daarna een lanceerdatum bekendgemaakt worden. 

Telenet-klanten kunnen met de nieuwe decoder Netflix kijken. Een optie die concurrent Proximus eerder al aanbood. Aanvankelijk wilde Telenet niet weten van zo’n mogelijkheid, omdat de streamingdienst concurrentie is voor eigen programma’s zoals Play en Play More. Ondertussen is CEO John Porter van gedachten veranderd.  “We denken dat veel klanten zowel Netflix als Play of Play More nemen, zegt hij. Netflix is niet noodzakelijk een vervanger voor Play. Er is een sterke correlatie tussen de twee”.

Lanceerdatum

De nieuwe Telenet-decoders waren eerst aangekondigd begin 2017, maar die timing bleek uiteindelijk te optimistisch. De laatste softwaretesten lopen momenteel en Telenet zal de nieuwe decoders in de zomer op een testpubliek loslaten. Het is niet duidelijk of de lanceerdatum nog in 2018 zal liggen.

Bron: Belga