Belgen in het buitenland - Eden Hazard helpt Chelsea met twee doelpunten aan zege

Eden Hazard scoorde maandag twee pareltjes voor Chelsea. Op de 27e speeldag in de Premier League hielp hij zijn club zo aan een 3-0 zege tegen rode lantaarn West Bromwich Albion. In de 25e minuut opende de Rode Duivel de score na een geniaal een-tweetje met de Fransman Olivier Giroud en in de 71e minuut legde hij de eindstand vast met een magistrale trap van net binnen de zestien. Victor Moses nam tussendoor (63e) de 2-0 voor zijn rekening. Hazard zit dit seizoen aan vijftien doelpunten, waarvan elf in de Premier League. Net als doelman Thibaut Courtois speelde hij de wedstrijd uit. Bij West Brom zat Nacer Chadli nog geblesseerd in de tribunes.

In de stand wipt Chelsea (53 ptn) opnieuw over Tottenham (52) naar de vierde plaats, op één punt van Liverpool (54) en twee van Manchester United (56). Manchester City gaat met 72 punten autoritair aan de leiding.

Op de 23e speeldag in de Primera Division was Zakara Bakkali titularis bij Deportivo La Coruna, dat een 0-1 nederlaag leed tegen Sevilla. In de 61e minuut werd hij naar de kant gehaald door Clarence Seedorf, die debuteerde als trainer van Deportivo. Dat schoot uiteraard niets op met de nederlaag en zakte naar de negentiende en voorlaatste plaats in LaLiga.