Fed Cup - Van Uytvanck brengt België opnieuw langszij met makkelijke zege tegen Parmentier

door
Belga
Leestijd 1 min.

Alison Van Uytvanck (WTA 79) heeft België in de Fed Cup-ontmoeting met Frankrijk opnieuw op gelijke hoogte gebracht. Van Uytvanck klopte in Mouilleron-le-Captif de Française Pauline Parmentier (WTA 91) na een dik uur tennis in twee sets (6-1 en 6-3). De tussenstand voor het beslissende dubbelspel is zo 2-2. Eerder op de dag moest Elise Mertens (WTA 20) haar meerdere erkennen in Kristina Mladenovic (WTA 13). Mladenovic won in twee maal 6-4. Later op de dag volgt nog het afsluitende dubbelspel. Daarin namen in eerste instantie Van Uytvanck en Ysaline Bonaventure het op tegen Mladenovic en Parmentier. De Fed Cup-kapiteins kunnen de samenstelling van de duo's echter nog tot een uur voor het duel wijzigen.

Na de twee enkelspelen van gisteren stond het 1-1 in de tussenstand. Mertens rekende eenvoudig af met Parmentier (6-2 en 6-1), terwijl Flipkens geen vuist kon maken tegen Mladenovic (6-2 en 6-4).

De winnaar van het duel tussen Frankrijk en België neemt het op 21 en 22 april op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen de Verenigde Staten en Nederland. De Belgische vrouwen treden voor het eerst sinds 2012 opnieuw aan op het hoogste niveau.

bron: Belga