OS 2018 - Seppe Smits en Bart Swings moeten zondag uit hun pijp komen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het wordt morgen een belangrijke dag voor Team Belgium op de Winterspelen in Pyeongchang. Met Seppe Smits en Bart Swings komen twee medaillekandidaten in actie, al zullen ze het eremetaal allerminst cadeau krijgen. Seppe Smits is het eerst aan de beurt. Hij begint om 10 uur lokale tijd (2u in België) aan de finale van de slopestyle, die bestaat uit drie runs. De 26-jarige snowboarder is regerend wereldkampioen in de discipline, maar vandaag kon hij zich slechts op het nippertje plaatsen voor de medaillestrijd met twaalf. Smits moet opboksen tegen concurrenten die in de voorronde een erg hoog niveau haalden. "Het resultaat maakt niet uit. Ik wil gewoon een goeie run landen", hield Smits na zijn kwalificatie de druk alvast af.

Sebbe De Buck en Stef Vandeweyer konden zich niet plaatsen voor de finale. De Buck, niet topfit na een polsbreuk, eindigde in zijn groep als twaalfde, de piepjonge Vandeweyer werd zeventiende. In de namiddag, om 16 uur Zuid-Koreaanse tijd (8u in België), start in het Gangneung Oval, de olympische schaatsarena, de 5.000 meter met Bart Swings. De Leuvenaar eindigde in 2014 in Sotsji als vierde op het nummer. Om beter te doen, en dus een medaille te pakken, zal hij "een superdag" moeten hebben, zo liet Swings deze week optekenen. Hij moet onder meer opboksen tegen een ijzersterk Nederlands blok aangevoerd door Sven Kramer.

Tijdens de avondsessie is het uitkijken naar Florent Claude en Michaël Rösch. De genaturaliseerde biatleten staan met de 10 km sprint voor hun eerste nummer. Het startsein weerklinkt in het Alpensia Biathlon Center om 20u15 (12u15 in België).

Voor de twee Belgische shorttrackers zitten de Olympische Spelen er inmiddels al op. Jens Almey stootte op de 1.500 meter door tot de halve finales maar werd uitgeschakeld na een val. Ward Pétré overleefde de eerste ronde niet.

bron: Belga