OS 2018 - "Had superdag maar kon het niet tonen", zegt geëmotioneerde Jens Almey

door
Belga
Leestijd 2 min.

Met tranen in de ogen stapte Jens Almey vanavond de mixed zone van de Gangneung Ice Arena binnen. Kort daarvoor was de shorttracker in de halve finale van de 1.500 meter ten val gekomen. "Het ging vandaag supergoed. In de voorronde had ik wat geluk dat ik door die valpartij heel weinig energie moest verspelen om mij te plaatsen voor de halve finale. Gisteren reed ik op training de snelste ronde uit mijn leven, wat erop wijst dat ik echt in topvorm was. Vandaag had ik echt een superdag, maar ik baal ervan dat ik dat niet heb kunnen tonen."

Almey smakte in zijn halve finale vijf ronden voor het einde tegen het ijs na een ongelukkig contact met een tegenstander voor hem. Hij schoof door tegen de vangmatten en mocht meteen de handdoek gooien.

"We tikten mes tegen mes. Zoiets gebeurt en is niemands fout", benadrukte de 21-jarige Almey. "Er zat vandaag zeker een B-finale in. Als sporter is het balen als je niet kan tonen hoe goed je bent. Het doet verschrikkelijk pijn dat ik er op zo'n lullige manier uitga. Ik weet dat ik vandaag gewoon heel goed was. Het is doodjammer dat ik het niet aan mijn supporters, familie en vrienden heb kunnen tonen. Ik wilde de echte Jens laten zien. Nu moet ik nog vier jaar wachten."

Almey omschrijft zichzelf als iemand met een sterke winnaarsmentaliteit die zichzelf veel druk oplegt. "Ik train om bij de besten horen, heb een echte winnaarsmentaliteit. Ik ben nog jong maar daarom hoef ik mijn lat niet lager te leggen. Ik push mezelf heel hard, leg mezelf veel druk op. Het is balen dat ik mezelf vandaag wat teleurstel. Topsport is hard."

bron: Belga