Euromillions Basket League - Limburg United klopt Luik na verlenging

Op de 18e speeldag van de EuroMillions Basket League heeft Limburg United met 72-71 gewonnen van Luik. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond het 65-65, waardoor de wedstrijd in een verlenging beslist moest worden. Limburg wist in het eerste kwart (24-17) een kleine voorsprong op te bouwen. Maar Luik was in het tweede kwart (10-21) oppermachtig, waardoor de Luikenaren met een nipte 38-34-voorsprong de rust ingingen. In het derde kwart (15-18) dan trok Limburg nog eens van leer. Maar Luik kon nog voor de buzzer op gelijke hoogte komen: 65-65.

De verlengingen werden met 7-6 door Limburg gewonnen, wat een eindscore van 72-71 opleverde. Wen Mukubu was de uitblinker bij Limburg, hij scoorde 24 punten (8 rebounds). Aan de overkant was Johnathan Jordan de sterkste met zijn 12 punten en 6 rebounds.

In de stand blijft Limburg zesde met 25 punten. Luik klimt over Brussels naar de zevende plek en heeft 23 punten. Brussels ontvangt zondag de Leuven Bears.