23e Winterspelen starten deze middag in Pyeongchang

door
Belga
Leestijd 1 min.

Deze middag om 12 uur (Belgische tijd) gaan de 23e Olympische Winterspelen van start in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Voor Team Belgium draagt Seppe Smits de Belgische vlag tijdens de openingsceremonie in het olympisch stadion. De snowboarder zit echter niet de hele rit uit in het Pyeongchang Olympic Stadium. "Nadat we het stadion zijn binnengestapt kunnen we snel weer naar huis met een auto die het BOIC heeft geregeld. Ten laatste om half tien zullen we weer in het hotel zijn. Dat is ruim op tijd om nog een goeie nachtrust te hebben", aldus Smits, die morgen al in actie komt.

België neemt in Pyeongchang voor de 21e keer deel aan de Olympische Winterspelen. De delegatie bestaat uit 22 atleten (en een reserve). Zij komen uit in negen sporten. Het is van 1936 geleden dat er nog zoveel Belgen aan de start stonden van de Winterspelen.

De competities zijn gisteren al gestart. Het startschot van de 23e editie werd gegeven met het gemengd dubbel in het curling, een nieuwe discipline. In Pyeongchang staan vijftien sporten, onderverdeeld in 102 events, op het programma.

Bron: Belga