OS 2018 - Stef Vandeweyer (18) start zonder druk

door
Belga
Leestijd 1 min.

Met zijn achttien lentes is snowboarder Stef Vandeweyer de benjamin in de selectie van Team Belgium op de Winterspelen in Pyeongchang. "Het is een grote verrassing dat ik hier ben want deze Spelen waren geen doel. Maar nu ik hier sta, ben ik heel blij", zegt hij donderdag. Naast de meer ervaren Seppe Smits en Sebbe De Buck hoopt Vandeweyer in Zuid-Korea vooral ervaring op te doen. Hij leeft relaxed toe naar de start van het toernooi. "Ik voel nog geen zenuwen. Er worden van mij nog geen resultaten verwacht en dat zorgt voor minder druk."

"De Spelen is geen wedstrijd waar iedereen aan mag meedoen. Het is leuk om erbij te zijn", gaat de student aan de topsportschool in Wilrijk verder. "Ik ga proberen mijn run te 'landen'. Als dat lukt, ben ik al blij. De ranking speelt niet zo'n grote rol. Op training verliep alles de voorbije weken naar wens dus ik denk wel dat het hier zal lukken."

Zaterdag komen de snowboarders een eerste keer in actie tijdens de kwalificaties van de slopestyle. Naar het einde van de Spelen toe volgt nog de big air. "Mijn favoriete discipline is de slopestyle omdat die creatiever is", zegt Vandeweyer. "Maar mijn sterkste discipline is de big air omdat ik een goeie sprong heb."

bron: Belga