Toonaangevende krant tipt twee Belgische hotels

Toonaangevende krant tipt twee Belgische hotels
Foto Zannier Hotels

De Britse krant The Guardian heeft een lijst met de twintig beste Europese hotels voor 2018 gepresenteerd. Naast enkele etablissementen in onder meer Porto, Madrid en Berlijn staan er ook twee hotels uit België bij.

Volgens The Guardian zijn Jardin Secret in Brussel en 1898 The Post in Gent echte aanraders. Leuk weetje: het logement in onze hoofdstad zit verstopt achter een plantenwinkel. Pas als je binnenkomt en aan de kassa vraagt achter het hotel, word je via “een verstopte oasis” naar je kamer begeleid. Verder wordt Jardin Secret door de toonaangevende krant geprezen om zijn ‘Instagram-vriendelijk’ interieur. Voor één nacht betaal je 110 euro.

Romantische winteruitstap

1989 The Post springt dan weer in het oog dankzij z’n gotische torens en de klokkentoren, ideaal voor een romantische winteruitstap, zo klinkt het. De namen van de kamers verwijzen naar de geschiedenis van het hotel, dat in het verleden nog een postbureau was. Zo heten de kamers onder meer “stempel”, “envelop” of “brief”. De donkere, groene muren, de goedgevulde boekenkasten en al het antiek creëert een intiem sfeertje. Een overnachting in een kamer kost hier 150 euro.

1898 The Post hotel
Foto Zanniers Hotel