Sofiane Hanni neemt geen schorsing mee naar Spartak Moskou

Sofiane Hanni neemt geen schorsing mee naar Spartak Moskou

Sofiane Hanni zal niet gestraft worden voor zijn slag op het hoofd van Standard-speler Uche Agbo. Scheidsrechter Sébastien Delferière vond het ook na het zien van de tv-beelden geen rode kaart, waardoor het Bondsparket de vervolging moet stopzetten. De ex-middenvelder van Anderlecht, die naar Spartak Moskou trok, werd door de Reviewcomissie op het matje geroepen voor een slag op het hoofd van Standard-speler Uche Agbo. Een schorsing neemt hij uiteindelijk niet mee naar Rusland. Delferière had de fase tijdens de partij niet gezien, maar zou na het zien van de beelden nog geen rood getrokken hebben. “Het was een vrijwillig contact, maar ik weet niet of Hanni in het gezicht wou slaan. De fysieke integriteit van Arbo is niet in gevaar. Een rode kaart? Dat is discutabel, maar ik denk niet dat ik ze zou getrokken hebben”, aldus de ref dinsdag ter zitting van de Geschillencommissie. De bondsregels staan vervolging na tussenkomst van de Reviewcommissie enkel toe als de scheidsrechter bevestigt dat hij rood had moeten geven.

Hanni was zelf niet aanwezig en liet zich vertegenwoordigen door Renaud Duchêne, juridisch directeur van RSCA. In de klassieker op het veld van de Rouches toonde de Hanni voorlopig voor het laatst zijn kunstjes in het shirt van Anderlecht. Met een hattrick bezorgde hij Paars-wit een punt tegen Standard (3-3).



bron: Belga