Croky Cup - Philippe Clement hoopt op Bekerfinale tegen Club Brugge

door
Belga
Leestijd 1 min.

Philippe Clement nam nog maar eind vorig jaar over bij Racing Genk, maar mag zich met de Limburgers wel opmaken voor de Bekerfinale, op 17 maart tegen Club Brugge of Standard. "Ik heb natuurlijk een voorkeur voor Brugge, het zou fijn zijn om tegen vrienden te spelen", vertelde Clement. "Twintig jaar geleden heb ik als speler ook zo'n finale gehad, dat is een mooie herinnering. Dat was toen mijn laatste wedstrijd voor Genk, het zou mooi zijn om dat opnieuw te mogen beleven."

Voor de Limburgers was het toen een eerste finale in een reeks vier, die bovendien telkens gewonnen werden. "Het is zeker een topavond voor de club, hiervoor zijn we teruggekomen, om dit te kunnen beleven. Het was krap, op het einde was het nog pompen of verzuipen."

Clement was niet akkoord met de analyse van zijn collega Glen De Boeck, die het had over een onverdiende uitschakeling van Kortrijk. "Ik vind dat het over de twee wedstrijden heel dicht bij mekaar lag. Vandaag was de eerste helft voor ons, op het einde van de tweede helft krijgen we problemen omdat we te ver achteruitleunden. Dan komen er ook counters en die spelen we dan weer niet goed uit. Maar ik zie ook heel wat vooruitgang, er zijn meer automatismen en de opbouw van achteruit is er ingeslepen. Dit opent perspectieven voor de toekomst", besloot de Genkse coach.

.

bron: Belga