Thaise miljonair gearresteerd na stropen van zwarte panter

zwarte panter
Foto Pixabay

De topman van een groot bouwbedrijf in Thailand is gearresteerd omdat hij een zwarte panter in een nationaal park in het westen van het land had gestroopt. Dat hebben de autoriteiten vandaag bekendgemaakt.

Premchai Karnasuta, die aan het hoofd staat van bouwgigant Italian-Thai Development (ITD), werd in de nacht van zondag op maandag samen met anderen gearresteerd door parkwachters van het wildreservaat Thungyai.

Zondagavond hoorden de wachters enkele schoten. Toen ze afgingen op het geluid vonden ze enkel de karkassen van een zwarte panter, een muntjakhert en een Nepalfazant. De panter, een zeldzame diersoort, was in stukken gesneden en gescalpeerd.

Forbes-lijst

De 63-jarige Karnasuta en zijn gezelschap werden gearresteerd met resten van de dieren, wapens en munitie bij zich. Ze worden aangeklaagd voor onder meer illegale jacht in het wild en illegaal bezit van karkassen van beschermde diersoorten.

Het is erg zeldzaam dat een bekend persoon gearresteerd wordt voor stroperij in Thailand.  Zo stond Karnasuta in 2010 nog op de 29ste plaats van de Forbes-lijst met rijkste mensen van Thailand. Als hij schuldig wordt bevonden, riskeert hij tot 20 jaar cel. De Thaise minister van Milieu en Natuurlijke hulpbronnen, Surasak Kanchanarat, roept op de zaak grondig te onderzoeken.