Amerikaanse president Donald Trump bekritiseert Britse ziekteverzekering

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een aanval op de Democratische oppositie in zijn land de Britse ziekteverzekering bekritiseerd.

"De Democraten ijveren voor Universele Gezondheidszorg terwijl in het Verenigd Koninkrijk duizenden mensen op straat komen omdat uw systeem ineen zal storten en niet werkt. De Democraten willen de belastingen geweldig verhogen voor een echt slechte en niet-persoonlijke gezondheidszorg. Nee, bedankt", luidde een presidentiële tweet. Zaterdag zijn in Londen duizenden mensen op straat gekomen voor de National Health Service die in zwaar vaarwater zit. Het debat rond de toekomst van de NHS is niet van emoties gespeend.

De presidentiële uitlatingen over dit zwaar geladen debat in Groot-Brittannië riskeert hem nog verder te verwijderen van een deel van de bevolking dat hem reeds een bewogen onthaal heeft beloofd als hij het land bezoekt.

Sinds Trump zijn intrek nam in het Witte Huis en vervolgens wild om zich heen twitterde, zijn de relaties tussen Londen en Washington naar een dieptepunt gedaald.

Bron: Belga