WK veldrijden - Philip Roodhooft dient klacht in tegen security

door
Belga
Leestijd 2 min.

Philip Roodhooft en zijn vrouw vertoeven niet langer op het politiekantoor in Maastricht. Nadat ze hun versie van de feiten gaven en deze werd bevestigd door verschillende getuigen, mochten ze zaterdagavond terug huiswaarts keren. Ze komen er vanaf zonder proces-verbaal, kregen zelfs een verontschuldiging van de politie. Roodhooft dient nu klacht in tegen het agressief gedrag van de security. Kevin Cant en een mecanicien van de ploeg wilden Sanne Cant feliciteren met haar wereldtitel, maar ze beschikten niet over de juiste accreditatie om dat aan het podium te doen. Een bewakingsagent deed heel moeilijk en maande hen aan om de zone te verlaten. "Ze werden echt met veel vertoon weggesleept", aldus Philip Roodhooft in een reactie. "Ik stond toen net te babbelen aan het podium, zag het gebeuren, het was één groot getrek en gesleur. Toen mijn broer Christoph probeerde de gemoederen te bedaren, werd hij dan ook nog eens hardhandig aangepakt."

Waarop Philip Roodhooft probeerde te bemiddelen. En dat was niet naar de zin van de security waarop een van hen hem een klap vol in het gezicht gaf. Zowel de broers Roodhooft als bondscoach Sven Vanthourenhout, die eveneens probeerde te bemiddelen, werd agressief behandeld. "Het was niet normaal, abnormaal agressief zelf", vindt Roodhooft, "zelfs Sven werd hard aangepakt en ook Peter Van Den Abeele van de UCI die probeerde tussen te komen."

Uiteindelijk werd Roodhooft samen met zijn vrouw geboeid afgevoerd naar het politiekantoor van Maastricht. ""Mijn versie van het verhaal werd daar opgetekend en de politie heeft het ook gecheckt bij verschillende getuigen", aldus Philip Roodhooft. "Zij bevestigden mijn verhaal, dat ik zelf niet agressief was en ik mocht daarop beschikken. Er werd ook geen PV opgesteld en de politie bood zelfs aan om mij en mijn vrouw terug naar ons hotel te brengen. Ze hebben ook hun verontschuldigingen aangeboden. De security was echt zeer agressief. Ik heb een blauw oog, een dikke lip en een dikke kaak. Dit kan ik niet zomaar laten passeren en ik dien dan ook klacht in tegen de security."

bron: Belga