‘Dorpen van de Ronde’ vragen aan VRT om in beeld te komen

De burgemeesters van Aalst, Erpe-Mere, Herzele en Zottegem hebben een brief geschreven naar de VRT met de vraag om hun stad of gemeente dit keer wél te tonen tijdens de Ronde van Vlaanderen. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag. “We zijn ‘Dorp van de Ronde’ en dan komen we niet eens op tv. Vorig jaar was het al van dat, maar geen tweede keer”, klinkt het. “Vorig jaar had een vereniging hier iets voorbereid. Zoiets wat je ook al eens in de Tour de France ziet: mensen vormen een figuur en dan komt dat mooi in beeld vanuit de helikopter. Maar het kwam niet in beeld. Niets kwam in beeld”, aldus Hugo De Waele (CD&V), burgemeester van Erpe-Mere.

Dezelfde ontgoocheling speelde zich af in Aalst, Herzele en Zottegem. Ook zij waren ‘Dorp van de Ronde’, maar de renners passeerden tussen 12.00 uur 13.30 uur, toen de VRT een pauze inlaste in de liveverslag­geving.Dit jaar dondert de ronde opnieuw op de middag voorbij, dus schreven de burgemeesters een brief naar de VRT, die de koers in beeld brengt. “Als je zoals wij 20.000 euro neertelt voor de doortocht, dan zou je toch op z’n minst verwachten dat je ook op tv komt”, zegt de Aalsterse schepen van Sport Ilse Uytter­sprot (CD&V).

VRT heeft de brief ontvangen en gaat er zeker op antwoorden. Volgens woordvoerder Hans Van Goethem ligt de reden dat de koers niet volledig getoond wordt aan de helikopters. Die landen om te tanken nadat het na de start en de eerste kilometer wat kalmer wordt in de koers.

bron: Belga