Ruben Bemelmans: "Ben en blijf een enkelspeler"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Ruben Bemelmans (ATP 120) opent de Davis Cup-ontmoeting tegen Hongarije met een duel tegen de Hongaarse nummer één Marton Fucsovics (ATP 63). De Limburger speelt in de Davis Cup meestal het dubbelspel, maar liet in het verleden ook al zien in het enkelspel zijn streng te kunnen trekken. Het bewijs daarvan was zijn knappe zege in twee sets tegen Mischa Zverev vorig jaar in de eerste ronde tegen Duitsland. Dat was tevens ook zijn laatste wedstrijd als enkelspeler voor het Belgische team. Tegen Duitsland was het David Goffin die ontbrak, nu is Steve Darcis geblesseerd. "De blessure van Steve is heel spijtig", stak Bemelmans van wal. "Maar ik ben ook blij eens te kunnen spelen in het enkelspel. Ik heb veel gedubbeld, maar het enkelspel blijft prioritair in mijn carrière. Dat weet het team ook."

Bemelmans heeft er een sterke januarimaand opzitten. Hij plaatste zich voor de hoofdtabel van de Australian Open en stuntte zich in de eerste ronde voorbij de Fransman Lucas Pouille (ATP 18), alvorens licht geblesseerd onderuit te gaan tegen de Georgiër Nikoloz Basilashvili (ATP 61). "Ik ben erg tevreden over mijn seizoensbegin", legde Bemelmans uit. "Hopelijk ben ik gelanceerd nu. Het vertrouwen is er alvast."

Ook tegenstander Marton Fucsovics kende een goed start van het seizoen. Fucsovics verloor in de achtste finales op de Australian Open van de latere winnaar Roger Federer. "Ik ken hem goed", aldus Bemelmans. "Ik heb op het Challengercircuit twee jaar geleden al eens tegen hem gespeeld. Dat was een erg gesloten wedstrijd. Het is een goede speler, die gevarieerd speelt. Het is aan mij om hem mijn spel op te leggen."

bron: Belga