Mechelse seriemoordenaar Renaud Hardy bekent alle feiten

Mechelse seriemoordenaar Renaud Hardy bekent alle feiten

Seriemoordenaar Renaud Hardy heeft in november alle feiten bekend waarvoor hij volgende maand terechtstaat voor het hof van assisen in Tongeren. Dat berichten verschillende media en werd aan Belga bevestigd door advocaat Jef Vermassen, die voor actrice Veerle Eyckermans optreedt. “Of hij nu bekende of niet, door het aangetroffen DNA kon hij er sowieso niet onderuit.” Aanvankelijk wilde Hardy enkel de moord op zijn ex-partner Linda Doms bekennen, die in september 2015 werd omgebracht in haar woning in Hofstade. Hij kon ook moeilijk anders, want hij had een vriendin erover verteld én hij had de moord ook gefilmd. De beelden werden bij een huiszoeking teruggevonden.

De andere feiten heeft hij lange tijd ontkend, ook al werden zijn vingerafdrukken en DNA op nog drie andere plaats delicten aangetroffen. Bij de moord op Maria Walschaerts (82) uit Leest, die in mei 2014 gedood werd door een inbreker en bij de moordpoging op Annie H. (68) uit Bonheiden in september 2014. Ook bij haar werd een inbraakpoging ondernomen, maar raakte de dader niet binnen. Bij actrice Veerle Eyckermans (55) uit Hofstade – bekend van tv-series als ‘Albert II’ en ‘Postbus X’ – werd een muts teruggevonden. De dader had die verloren, toen hij haar haar bont en blauw sloeg met een stok.

“De aangetroffen haartjes in die muts matchten met het DNA van Hardy. Dus of hij nu bekende of niet, door die stille getuigen kon hij er niet onderuit. Voor ons is zijn bekentenis dus niet zo belangrijk, want er was geen kans op vrijspraak. Het zal alleen de debatten op het proces wat korter maken”, zegt meester Jef Vermassen.

De advocaat van Hardy, meester Frédéric Thiebaut, wenste geen commentaar te geven op de bekentenissen van zijn cliënt. Het proces gaat op 9 februari van start en zal vermoedelijk drie weken duren.

bron: Belga