Gent geeft aftrap van Lichtfestival 2018

Gent geeft aftrap van Lichtfestival 2018

In Gent heeft het stadsbestuur de aftrap gegeven van de vierde editie van het Lichtfestival. 35 kunstenaars zorgen voor indrukwekkende projecties en lichtspektakels in de Gentse straten, langs een parcours van 6,6 kilometer. Om 18.50 uur werd de officiële aftrap gegeven, gevolgd door een geïmproviseerd pianoconcerto van burgemeester Termont en schepen van cultuur Annelies Storms op de installatie ‘Keys of Light’. Bezoekers kunnen er zien hoe de muziek een lichtshow op de gebouwen rond het bisdomplein aanstuurt.

Het Lichtfestival Gent wordt dit jaar een dag langer georganiseerd dan de succesvolle laatste editie, die 640.000 bezoekers naar Gent lokte in 2015. De route is aangepast en zal naast het historisch centrum en het kunstenkwartier, ook een stuk industriële geschiedenis van Gent belichten.

Het parcours wordt tijdens de dagen van het festival volledig verkeersvrij gemaakt, maar er komen maatregelen voor bewoners op en langs het parcours. Behalve op zondag, zal het Lichtfestival voortaan ook een uur later starten, om 19 uur in plaats van om 18 uur.

bron: Belga