Waals minister van Werk Pierre-Yves Jeholet: “Carrefour-directie gelooft in België”

Waals minister van Werk Pierre-Yves Jeholet: "Carrefour-directie gelooft in België"

Ondanks het herstructureringsplan waardoor meer dan 1.200 Carrefour-medewerkers in ons land hun job zullen verliezen, gelooft de directie van de Franse warenhuisketen wel in ons land. Dat heeft Waals minister van Economie en Werk Pierre-Yves Jeholet gezegd na afloop van een ontmoeting met de Carrefour-directie.

“Carrefour gelooft in België – uiteraard met de herstructurering en onontbeerlijke digitalisatieplannen – maar er zijn wel nog meer dan 10.000 Carrefour-medewerkers in België naast de 1.233 die hun job verliezen”, zei Jeholet vandaag.

De directie heeft de minister ook beloofd “alle mogelijke pistes” te onderzoeken om het aantal ontslagen zoveel mogelijk te beperken. Daarbij wordt ook onderzocht of Carrefour-hypermarkten omgevormd kunnen worden tot kleinere Carrefour-markets, zei hij.

Voor de ontslagen personeelsleden wordt volop naar een oplossing gezocht. “De directie heeft de profielen van alle betrokken personeelsleden, en we zullen samen met de arbeidsbemiddelingsdiensten (VDAB in Vlaanderen, red.) bekijken welke oplossingen mogelijk zijn.” Maar de minister gelooft erin dat veel ontslagen werknemers snel een nieuwe job zullen vinden. “Het aantal openstaande betrekkingen is door de huidige conjunctuur vrij hoog en daar moeten we gebruik van maken”, meent Jeholet. Volgens de minister is Carrefour al gecontacteerd door andere werkgevers die zoeken naar werknemers met een bepaald profiel.

bron: Belga