Slachtoffer van ongeval op E40 wellicht Ethiopiër

De transmigrant die gisteren werd aangereden op de E40 in Jabbeke, is wellicht een 40-jarige Ethiopiër. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Bij een eerdere interceptie door de politie deelde hij alleszins die identiteit mee. De West-Vlaamse snelwegparkings vormen al jarenlang het vaste werkterrein van mensensmokkelbendes. Daarom werd gisterenavond opnieuw een actie gehouden tegen mensensmokkel. Tijdens die actie werden op de parking langs de E40 in Westkerke zeven Iraakse vluchtelingen opgepakt. De laatste tijd reizen ook steeds meer transmigranten vanuit Brussel per trein naar West-Vlaanderen. Vier Ethiopiërs werden onderschept op een bus die hen vanuit Brugge naar Jabbeke moest brengen.

In Jabbeke werden even voor 23 uur enkele transmigranten aangetroffen in de struiken. Eén van hen werd op de snelweg aangereden door een wagen en kwam daarbij om het leven. Het onderzoek heeft uitgewezen dat de man op 9 januari door de politie al werd aangetroffen in het station van Brugge. Hij beweerde A.M. uit Ethiopië te zijn en gaf een geboortedatum in 1978 op. Toen was de transmigrant per trein vanuit Brussel naar Brugge afgezakt.

Het onderzoek naar de precieze omstandigheden van het ongeval is nog bezig. Er moeten onder andere nog enkele getuigen verhoord worden.

bron: Belga