Chevalier moet scoren voor Kortrijk, Genk-coach Clement sleutelt aan ploeg

door
Belga
Leestijd 1 min.

Kortrijk-trainer Glen De Boeck rekent in de heenwedstrijd van de halve finales van de Croky Cup tegen Racing Genk op de goals van sluipschutter Teddy Chevalier. Bij de Limburgers verschijnen vijf nieuwe spelers aan de aftrap. Chevalier heeft dit seizoen de goede vorm beet en scoorde al elfmaal in de Jupiler Pro League, goed voor de tweede plaats in de topschuttersstand. De 30-jarige Fransman krijgt in het aanvallende compartiment de steun van Idir Ouali, Abdul Ajagun en Larry Azouni.

Thomas Kaminski moet tegen Genk de Kortrijkse netten schoonhouden. De 25-jarige doelman heeft met Kristof D'haene, Gary Kagelmacher, Bennard Kumordzi en Lucas Rougeaux een viermansverdediging voor zich. Yevhen Makarenko en Hannes Van der Bruggen zijn de werkmieren van dienst op het middenveld. Christophe Lepoint en Jérémy Perbet verdwijnen vergeleken met de competitiewedstrijd van afgelopen weekend tegen Eupen (0-0) uit de ploeg.

Genk bleef zaterdag steken op 1-1 tegen Sint-Truiden, en coach Philippe Clement kiest voor vijf nieuwe namen aan de aftrap. Verdedigers Bojan Nastic, Dries Wouters en Sébastien Dewaest starten, net als Mbwana Samatta en routinier Thomas Buffel voorin. Doelman Danny Vukovic, Omar Colley, Ibrahima Seck, Jere Uronen en Ruslan Malinovskiy behouden hun plaats. Marcus Ingvartsen moet opnieuw voor goals zorgen. Onder meer Siebe Schrijvers en Alejandro Pozuelo, tegen STVV titularis, nemen plaats op de bank.

De return staat volgende week dinsdag (06/02) in Limburg op de agenda.

bron: Belga