Champions League volley (m) – Maaseik boekt stuntzege tegen Pools topteam

Champions League volley (m) - Maaseik boekt stuntzege tegen Pools topteam

Maaseik heeft dinsdag met 3-2 gewonnen van de Poolse kampioen Kedzierzyn-Kozle, de leider in poule E van de Champions League volleybal. Op de vierde speeldag won Maaseik voor eigen publiek de eerste set met 26-24. De club van Red Dragon Sam Deroo trok vervolgens met dezelfde score aan het langste eind in set twee. Set drie ging met 25-20 naar Maaseik, set vier met 22-25 naar Kedzierzyn-Kozle. In de spannende tiebreak haalde Maaseik het met 17-15. Twee weken geleden verloor Maaseik nog met 3-0 op bezoek bij de Polen, die hun eerste nederlaag in de groep leden.
De Limburgers tellen vier punten na twee zeges en twee nederlagen, goed voor de derde plaats. Kedzierzyn-Kozle leidt met negen punten. Donderdag ontvangt het Turkse Izmir (1 pt) het Italiaanse Trentino (7 ptn), de andere wedstrijd op de vierde speeldag.
Woensdag gaat landskampioen Roeselare in groep A op bezoek bij het Italiaanse Perugia. Na drie speeldagen zijn de West-Vlamingen derde met vier punten. Perugia en Civitanova, eveneens uit Italië, delen de leiding met zeven punten. Het Turkse Fenerbahçe is puntenloos laatste.
De eerste twee van de vijf groepen en de beste drie derdes plaatsen zich voor de play-offs.

bron: Belga